Måløy.

Samler næringa i Måløy

Denne uka samles fiskeri- og havbruksnæringen i Måløy for å diskutere utfordringer og muligheter for fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) deltar på årets Fiskeri- og havbrukskonferanse i Måløy denne uka. 

Det bekrefter daglig leder i Måløy Vekst, Randi Humborstad, til Kystmagasinet.

– Vi er stolte over å kunne ønske fiskeri- og havministeren velkommen til Måløy. Hennes deltakelse på konferansen viser betydningen regionen vår har for verdiskaping, eksport og sysselsetting innen fiskeri- og havbruksnæringen, sier Humborstad.

Onsdag 25. september arrangeres den årlige Fiskeri- og havbrukskonferansen i Parken Kulturhus på Raudeberg. I tillegg til statsråden kommer også styreleder i Sjømat Norge, Gunnar Haagensen, sjømatanalytiker i Nordea, Finn-Arne Egeness, samt en flere politikere og representanter innen fiskeri- og havbruksnæringen.

Fiskeri- og havbrukskonferansen arrangeres av Måløy Vekst i samarbeid med Vestland fylkeskommune, og er blitt en viktig møteplass for næringen. Humborstad opplyser at konferansen har vært veldig populær for næringen, politikere og organisasjoner som har interesse for fiskeri og havbruk, og det ventes mellom 180 og 200 deltakere til Måløy.

- Dette er fjerde gang konferansen arrangeres, og årets utgave samler nøkkelaktører for å diskutere fremtidige utfordringer og muligheter innen fiskeri og havbruk. Noen av temaene som blir tatt opp på konferansen er økt bearbeiding, fiskehelse, innovasjon, bærekraftig fôr og rekruttering, heter det i en pressemelding fra Måløy Vekst.

Måløy er en av Norges største og den største fiskerihavnen i Vestland fylke. Måløy-regionen er hjem til sentrale aktører innen fiskeri og havbruk med aktiviteter innen salg og eksport av laks, oppdrett, leverandørindustri til havbasert næring og pelagisk industri.

Byen har også en sterk verftsindustri, med hele fem skipsverft og flere skipsdesignselskap. En rekke selskaper, ideer og innovative løsninger innen fiskeri- og havbruk, har hatt utspring fra Måløy.