Sjømatkonsum

Sjømat, blåskjell, torsk
SJØMAT: Nordmenn spiser mindre sjømat. Det hjelper ikke på konsumet at sjømaten er blitt dyrere.

Dyrere sjømat, lavere konsum

Sjømaten har blitt dyrere, samtidig som vi spiser mindre fisk.

Publisert

Det viser innkjøps- og salgstall fra Flesland Markedsinformasjoner. Sjømat er dessuten en uvurderlig kilde til de næringsstoffene vi trenger, noe som skaper muligheter for fisk og skalldyr.

Dette skriver direktør for den nordiske region i Norges Sjømatråd, Trym Eidem Gundersen, i en artikkel på Sjømatrådets nettside.

Nye tall viser at innkjøpsvolumet for sjømat har falt med 1,5 prosent siden 2022. Samtidig som mengden sjømat som bli kjøp inn blir mindre, har også prisen på sjømat steget betraktelig de senere årene ifølge Gundersen.

Totalt kjøpte det norske dagligvare- og storhusholdningsmarkedet inn sjømat for 12,7 milliarder norske kroner i 2023. Det er nesten 8 prosent høyere verdi enn i 2022, som tilsvarer at snittprisen på sjømat har økt med 9,3 prosent.

- Vi må likevel ta inn over oss at nedadgående sjømatkonsum det siste året er en del av en langvarig trend, som nå har fått drahjelp av høye kostnader, skriver Gundersen.

Les hele artikkelen her.