TINDER

NYE TINDER er levert fra Island til Kjøllefjord, Finnmark.

«Tinder» til Kjøllefjord

Kjøllefjord har fått et nytt tilskudd til fiskeflåten. Den nye fiskebåten, som har fått navnet «Tinder», ble levert til sin nye eier nå i august.

Skipper og fiskebåtreder Daniel Lauritzen har nylig fått overlevert sin nye kystsjark, «Tinder», fra det islandske verftet Trefjar.

Den nye sjarken er en standard Cleopatra 36-modell, som betyr at den er 10,99 meter lang og 3,8 meter bred. Det er en såkalt speedsjark, med en maksfart på bortimot 37 knop, men med arbeidsfart på mellom 12 til 22 knop.

MOTOR: Scania D9 med 350 hk.

Den er utrustet med en Scania D9 motor med 350 hk, som er koblet på ZF286IV gearsystem. I motorrommet finner man også en Nanni 9kW generator. Båten er også utrustet med hydraulisk baug-, hekk- og sidethrustere, som er linket sammen med autopiloten ved hjelp av interface.

RORHUS med elektronikk fra Pronav.

Elektronikkpakken består av utstyr for fiskeleting og kommunikasjon fra Simrad og Olex. All elektroniske instrument er levert av Pronav. Redningsutstyr og redningsflåte er levert av Viking-Life.

MESSE og en liten bysse på babord side i rorhuset.

Det er sitteplasser i messa, som ligger i rorhuset, til fire personer. Mens det er køyeplasser til tre foran i båten. Her finner man også toalett og dusj.

Sjarken er rustet for garn- og linefiske, med linehaler og linesetter, men er også rigget for å fiske kongekrabbe. På arbeidsdekket finner man også en hydraulisk hevebinge og garnhaler fra Lorentzen Hydraulikk i Kabelvåg. Lasterommet har kapasitet til 15 containere hver på 380 liter.

DEKKSPLASSEN om bord i nye Tinder.