Ny Nor-Dan 35 kystsjark levert

Nor-Dan Marine har levert nok en topp moderne kystsjark. Denne gangen til fisker fra Klokkarvik på Vestland.

Publisert Sist oppdatert

På under en måned har båtverftet Nor-Dan Marine AS i Evje levert to Nor-Dan 35 kystsjarker.

Siste ble denne uka overlevert til Inger-Marie Høyland Kleppe fra Klokkarvik utenfor Bergen. Kleppe er daglig leder i nyregistrerte selskapet Høyland Kystfiske AS.

Rigget for garn, teine og not

RIGGET for garn-, teine- og not drift.

Nybåten, som har fått navnet «Høylandsjento», er rigget for garn, teine og notfiske, og har et lasterom på 10 m3. Den har midtskott og godkjent for bulk. Den har et romslig arbeidsdekk, og utrustningen på dekk er utført av Fiskeriteknikk AS.

Den er utrustet med en motor av type Volvo D7 med 266 hk, som er levert av La-Sa Båt og Motor. Gir av type ZF280 med cruisecommand er levert av KGK, og baug- og hekkthruster er fra Sleipner. Smådal Mekaniske har levert hydraulikk.

Godt utstyrt

Båten er godt utstyrt med navigasjonsutstyr fra Simrad og Olex. Montasje og teknisk utrustning er utført av verftets datterselskap Nor-Dan Maritime Service. Mens aluminiumsarbeid er levert av AJ-Drift og innredning er levert og montert av Lindesnes Båt og Treindustri.

Verftet skriver at dette er første båt med gitarholder.

- Vi ønsker lykke til med nybygget, og gleder oss til å se det i drift. Det har vært en stor glede å få bygge «Høylandsjento», skriver verftet i en post på Facebook og takker samtidig reder for et godt samarbeid.