Sjømatkonferansen i Nord-Troms

SJØMATKONFERANSEN på Skjervøy. Bildet er tatt under et av seminarene fra 2022.

Sjømatkonferansen i nord jubilerer

Programmet til den femte utgaven av Sjømatkonferansen på Skjervøy begynner å ta form. Rekruttering til næringen står i fokus.

Årets program for Sjømatkonferansen i Nord-Troms begynner å ta form, og de fleste foredragsholderne er på plass. Det kan prosjektleder for konferansen, Silja Karlsen, opplyse til Kystmagasinet.

- Konferansen, slik vi kjenner den i dag, har vært arrangert fem ganger, så vi har 10 års jubileum i år. Målsettingen er å styrke og fremme Nord-Troms som en sjømatregion, forteller hun videre.

Møteplass

Sjømatkonferansen har utviklet seg til å bli et stort arrangement som går over flere dager med ulike seminarer rettet mot rekruttering, i tillegg til selve sjømatkonferansen. Tema i år er Det beste e nord!

- Konferansen er en møteplass der folk med interesse for sjømat møtes for å drøfte videre utvikling, og hvilke muligheter og utfordringer vi står ovenfor i Nord-Troms, forteller Karlsen.

Det er Skjervøy kommune, sammen med flere samarbeidspartnere, som står bak konferansen som arrangeres 4. og 5. september. Her er link til konferansen for mer info.

Rekruttering

Blant annet arrangeres det barnas sjømatdag, der elever på mellomtrinnet på barneskolen på Skjervøy skal få fokusere på sjømat. Også elevene på ungdomsskolen har eget opplegg sammen med Ungt entreprenørskap, hvor de skal jobbe med ulike problemstillinger knyttet til sjømatnæringen.

SKJERVØY: Elever på 10. trinn og videregående skolen i Nord-Troms fikk teste flyteutstyr under forrige konferanse i 2022.

Rekruttering til næringen står i fokus når elevene på tiende trinn fra hele Nord-Troms, sammen med elever fra den videregående skolen på Skjervøy, inviteres til et eget seminar om næringen, bedriftsbesøk og besøk ved videregående skolen.

Over 300 elever og lærere er påmeldt ifølge Karlsen, og legger til at 20 studenter og 10 ansatte fra Universitetet i Tromsø kommer til Skjervøy for å bli bedre kjent med sjømatnæringen i regionen. De skal jobbe med problemstillinger i samarbeid med lokale bedrifter.

Næringskonferanse

Selve næringskonferansen er åpen for alle å delta på, og det forventes om lag 120 deltakere i år. Blant de som har takket ja for å holde innlegg under konferansen er Finn-Arne Egeness, sjømatanalytiker i Nordea, Kristina Torbergsen, fylkesordfører i Troms, Robert Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene og Svein Ove Haugland, administrerende direktør i Norges Råfisklag.

Dagen starter derimot med åpning av det nye verftsbygget til Moen Skjervøy på Sandøra.