Prisdryss for Nofirs gjenvinningsarbeid
Nofir er denne høsten nominert til fire priser for sine innovative gjenvinningsløsninger. Onsdag stakk de av med Innovasjonsprisen på Avfall Norges årskonferanse: – Ikke bare en dans på roser.
Nofir legges merke til for deres innsats for økt sirkularitet i fiskeri- og oppdrettsnæringen. Avfall Norge, Bodø kommune og Opplystkonferansen har alle tre nominert selskapet til ulike priser for deres arbeid med gjenbruk og gjenvinning fra de blå næringene. Det melder selskapet selv i en pressemelding.
Selskapet fra Bodø har slått seg opp som den største aktøren på gjenvinning av fiskeri- og oppdrettsredskap. Bare i 2022 samlet de inn 6246 tonn kassert redskap.
Har hatt stor pågang de to siste årene
De to siste årene har Nofir mottatt stadig mer til gjenvinning - og av det som blir mottatt blir mer om til nye produkter. Selskapet trekker fram ansvar og samarbeid i de blå næringene som noen av fellesnevnerne for hvorfor mengden fiskeri- og oppdrettsredskap som blir gjenvunnet og resirkulert øker. I 2023 har Nofir allerede tatt imot rekordmengder fiskeri- og oppdrettsredskap, målt mot tidligere år.
– Interessen for det vi holder på med har kanskje aldri vært høyere. Dette ser vi spesielt i lys av nominasjonene vi har fått de siste dagene, sier daglig leder, Øistein Aleksandersen.
Innsatsen blir lagt merke til
Aleksandersen sier han er takknemlig for at innsatsen deres blir lagt merke til i flere ulike næringer – også av myndighetene.
– Alle våre ansatte jobber hardt for å bidra til en bærekraftig og sirkulær fremtid i fiskeri- og oppdrettsnæringen. Disse fire nominasjonene er en påminnelse om at vår innsats og engasjement blir lagt merke til og verdsatt. Fremover vil vi fortsette å jobbe hardt for å være en pådriver for bærekraftig gjenvinning, og vi har hårete mål for hva vi ønsker å utrette videre, sier Aleksandersen fornøyd.
Ikke bare en dans på roser
Selv med mye oppmerksomhet og gode driftsresultater, legger krevende tider en demper på stemningen.
– Det siste året har prisene på blant annet transport skutt i været, i tillegg til andre utgifter. Samtidig er råvareprisen på en del plasttyper på vei ned. Dette påvirker gjenvinningsindustrien negativt, forklarer Aleksandersen.
– Som mange andre er vi nødt til å jobbe hardere for å nå de samme økonomiske målene som tidligere. Det er krevende tider for mange bedrifter, også for oss, med lavere betalings- og investeringsvilje grunnet mye usikkerhet rundt om i verden. I det bildet er det fint å få litt ekstra oppmerksomhet for arbeidet man gjør.