STRAKS I GANG: – Nå begynner flere fartøy å røre på seg etter sommerferien og spesielt nordsjøsildefiske tok seg opp i forrige uke, melder Sildesalgslaget i sin ukesrapport. Bilde for illustrasjon.

Utlendingene står for makrellfisket så langt - ingen norske havfartøy har startet

Industriflåten har holdt det gående i hele juli, også kystfisket på makrell. Også på silda registreres det gode landinger.

Publisert Sist oppdatert

– Nå begynner flere fartøy å røre på seg etter sommerferien og spesielt nordsjøsildefiske tok seg opp i forrige uke. Det melder Sildesalgslaget i sin ukesrapport.

Været begrenset sildefisket

Etter noen uker der fangstratene har lagt på 100 til 2 000 tonn så ble det i uke 31 meldt inn nesten 13 000 tonn. 

– Rundt 3 200 har kommet fra tre utenlandske fartøy fra britisk sektor , mens resten har kommet fra den norske flåten fra vest av Bergen sør til rute 4176 vest av Hanstholm i norsk sone. Snittstørrelsen har ligget på 180 til 230 gram og rundt 3 800 tonn har vært levert til mel/olje. Litt dårligere vær er meldt tidlig denne uken, det står nå rundt 42 000 igjen av kvoten.

To fartøy har også fisket 65 tonn NVG-sild på Møre

 Kystflåten tok makrellen i juli

Rundt 4 900 tonn i innmeldingsjournalen i uke 31, mesteparten fra tre utenlandske fartøy fra internasjonalt farvann og Færøysonen . 

– Kystflåten sitt fiske etter makrell i nord avtok i slutten på juli, fangstene fra den mindre kystflåten i uke 31 har vært fra utenfor Fosnavåg sør til Skudeneshavn. 

Ingen norske fartøy fra havflåten har så langt startet makrellfisket.

 Birkeland først ut på brislingen

Birkeland var første norske båt på fiske etter havbrisling sør i Nordsjøen og meldte inn 550 tonn 6 august fra rute 4124 . Årets kvote på 10 000 tonn er fordelt på 18 fartøy som har fått utseiling. Kvoten er satt til 550 tonn per fartøy.

– I tillegg til Birkeland så kom det 1 200 tonn havbrisling til Norge fra danske Ceton. Et fartøy er for tiden nede på fisket sør i Nordsjøen og det forventes at flere på utseilingslisten tar turen etterhvert. Industriflåten som fisker på kanten har også meldt inn 1 100 tonn kolmule, 1 900 tonn øyepål i tillegg til litt hestmakrell og strømsild fra fisket i kanten.