Kyst- og havnekonferansen

FISKERIHAVNER, her ved den kommunale fiskerihavna i Nordvågen i Nordkapp kommune, er tema under årets kyst- og havnekonferanse i Honningsvåg.

Setter dagsorden for kyst-Norge

- Kyst- og havnekonferansen er en møteplass for alle som er med på å sette dagsorden for utvikling, verdiskaping og samarbeid mellom ulike kyst-aktører.

Det skriver Kystverket i innledningen om Kyst- og havnekonferansen, som går av stabelen 18. og 19. september i Honningsvåg.

Her samler Kystverket administrativ og politisk ledelse i kommuner, havnestyrer, havneledelse, næringsliv og organisasjoner under samme tak. Kort og godt alle med en interesse og behov for å utvikle maritim virksomhet i nord tar veien til Honningsvåg disse dagene.

- Dette blir to viktige og ikke minst interessante og lærerike dager der vi drøfter en rekke spennende tema knyttet til virksomhet langs kysten, og blant annet snakker om sjøtransport, fiskerihavner, hav- og kystarealforvaltning, elektrifisering, klima og bærekraft, sikkerhets- og miljøutfordringer og maritim næringsutvikling, sier avdelingsleder Ruben Alseth i Kystverket i en pressemelding.

 Konferansen er delt inn i tre ulike bolker; Ei utfordrende tid for totalforsvaret, et hav av muligheter for næringslivet, og "Leia og livet" - tiden fremover.

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) er blant innlederne under årets konferanse, i tillegg til kystdirektør Einar Vik Arset, distriktssjef HV17 Tomas Bakke, og Hilde Rødås Johnsen, kommunikasjonsansvarlig i SALT, samt fagfolk og rådgivere innen Kystverkets egen organisasjon.