Planen til Selstad i Sørreisa var å lage en servicestasjon for reparasjon av oppdrettsposer. Så banket fiskebåtrederiet Oddvar Nes AS på døren. "Trondskjær" og "Lise Beate" avbildet utenfor anlegget.

Hev seg rundt for å møte etterspørselen

Selstads anlegg i Sørreisa i Troms har fått en god mottakelse etter at den åpnet dørene i 2023. Planen var å lage en servicestasjon med hovedfokus på reparasjon av oppdrettsposer og annet utstyr til akvakulturnæringen.

Publisert Sist oppdatert

- Under byggingen av anlegget fikk vi flere forespørsler på service av snurrevad, levering og mottak av snurrevadtau, og lagring av snurrevad i Sørreisa. Vi hev oss rundt for å møte etterspørselen som kom fra både fiskere og oppdrettere. Utvikling går ofte hand i hand, og en av grunnene til at vi satser tungt på service av snurrevad i Sørreisa er relasjonen til Oddvar Nes AS, forteller Olav Alexander Grande, områdeansvarlig i Selstad.

Selstad + Oddvar Nes. Fra venstre Thomas Hjelle (Selstad), Marius Berntsen (Oddvar Nes), Olav Grande (Selstad).

Positivt for fiskeflåten og samfunnet

Oddvar Nes AS er et lokaleid fiskebåtrederi som har hovedkontor i Botnhamn på Senja i Troms, og base på Bulandet i Vestland. Rederiet har gjort flere store investeringer de siste årene og drifter i dag fire kystfartøy; Trondskjær, Leif Helge, Lise Beate (tidligere Vesterhav) og Senjatind. Fartøyene deltar i fiske etter hvitfisk med snurrevad og garn, og etter sei, sild, lodde og makrell med not.

- Oddvar Nes AS har handlet snurrevadtau, seinot og garn av oss i Selstad, samt at vi har gjort service på bruket deres. Vi er takknemlige for å ha de som gode kunder, sier Grande i Selstad.

Marius Berntsen er daglig leder i Oddvar Nes AS, et rederi med 40 årsverk. Han sier at det å handle lokalt og bidra til lokal verdiskaping er viktig for rederiet:

- Lokal forankring Iigger i sjelen vår. Vi bor og driver ytterst i havgapet, der vi i lag med naboene nærmest klorer oss fast i fjæra. All aktivitet som vi skaper i vår region er positivt både for fiskeriet, oss som bor her og for samfunnet som helhet. Det er viktig for å kunne leve og trives her.

Berntsen forteller at utvidelsen med Selstads avdeling i Sørreisa er uten tvil positivt for fiskeflåten:

- Vi merker godt at Selstad har satset i våres region med avdeling i Senjahopen og nå også i Sørreisa. Det betyr mye at Selstad er i nærheten når vi skulle trenge noe.

Alltid på jakt

Drifta til Oddvar Nes AS er helårlig, og fiskeriene foregår både kystnært og til havs, fra Barentshavet i nord til Nordsjøen i sør. Berntsen forteller at de er i en kontinuerlig prosess med å videreutvikle sine fire fartøy.

- Vi er alltid på jakt etter løsninger som ytterligere forbedrer våre redskaper, så for skipperne våre er det viktig å kunne sparre med noen med fagkunnskap. Selstad har uten tvil fagkunnskapen på plass. Vi tester gjerne innovative løsninger når Selstad foreslår de, for vi vet at de er utviklet av et team med solid erfaring. Vi er rett og slett mer hjulpne ved at Selstad er der for oss, avslutter Berntsen.