Store kvantum reker bidro til økt omsetning i Råfisklaget sitt distrikt i forrige uke.

Store kvantum reker bidro til økt omsetning

Store kvantum av såkalt sjøfryst reke ble solgt forrige uke og bidro til en økning i de totale omsetningsverdiene. Dette er dypvannsreke som er fanget i Barentshavet av havfiskefartøy, fryst om bord og levert til nøytrale fryselager i påvente salg.

Publisert

Kystfiskeflåten ble hindret fra å fiske deler av forrige uke grunnet årets første høststorm som herjet langs store deler av kysten. Det hindret imidlertid ikke båtene som fisker breiflabb fra å levere det høyeste kvantumet av arten så langt i år. Det melder Råfisklaget i sin ukentlige rapport.

Omsetningsdata i denne rapporten skriver seg først og fremst fra uke 38. Alle kvanta i rapporten er oppgitt i tonn rundvekt, hvis ikke annet er presisert, og verdi i 1.000 kroner, evt. millioner kroner. 

Råfisklagets omsetning i uke 40 er på 251 millioner kroner (foreløpig tall), som er opp fra 204 millioner kroner uka før. I tallet for uke 40 inngår 11 millioner kroner etter landinger fra utenlandske båter. Omsetningen for norske båter utgjorde dermed 240 millioner kroner, fordelt med 58 millioner på fersk og 182 millioner på fryst råstoff.

Sammenlignet med 2023Tilsvarende for uke 40 i fjor, var omsetningen 224 millioner kroner. Av dette var 48 millioner kroner etter landinger fra utenlandske båter. Omsetningen for norske båter på 176 millioner kroner var fordelt med 55 på fersk og 121 på fryst råstoff.

Hittil i år, pr uke 40, nærmer Råfisklagets totalomsetning seg 13,7 milliarder kroner, som er vel 1,4 milliarder kroner lavere enn til samme tid i fjor. Omsetningen for utenlandske båter er imidlertid opp med 0,55 milliarder kroner, til 2,3 milliarder kroner. For norske båter er det dermed en reduksjon på nær 2 milliarder kroner, fra 13,35 milliarder kroner i fjor til 11,37 i år.