Over 500 utstillere samles under samme tak på Nor-Fishing. Bildet er fra messa for to år siden.

Alt klart for fiskerimesse i Trondheim

I morgen åpner dørene til en av verdens største fiskerimesser, Nor-Fishing. I tre dager vil fiskeri, teknologi og forvaltning stå i fokus når mer enn 500 utstillere fra hele verden samles i Trondheim. Det er forventet opp mot 20.000 besøkende fra 50-60 land til messen.

Publisert

Nor-Fishing er en messe som samler de fleste av de som på en eller annen måte er relatert til fiskerinæringen. Mange fiskebåtredere og fiskere besøker messen, kanskje ikke først og fremst for å få siste nytt om forvaltning og politiske avgjørelser, men for å se etter spennende nyheter som lanseres på messen. Noen benytter også arrangementet til å signere kontrakter på nye fartøy eller nytt utstyr.

På denne store messen finner du det meste av det som rører seg i fiskerinæringen. Her stiller ulike fiskeriorganisasjoner, forskningsinstitusjoner og forvaltningsorgan med egne stands, med fagpersonell som er klare til å svare på hva som måtte komme av spørsmål fra de besøkende. Størst fokus er det imidlertid på de menge utstyrsleverandørene på messen, som samlet sett har utstyr som kan komplettere et fartøy fra bunn til topp.

Parallelt med messen arrangeres det også ulike workshops og konferanser, noen på selve messeområdet og andre på hotell i byen. Det finnes et fullpakket program med en rekke spennende arrangementer. Messen har også et eget politisk besøksprogram, hvor en rekke kjente politikere stiller opp for å orientere om, og svare på ulike fiskerirelaterte spørsmål som måtte komme.

På de som ønsker en luftetur fra de mange utstillingshallene, har Trondheim et fantastisk havneområde, Skansen, ti minutters gange fra messeområdet. Dette er et spennende supplement til utstillingsområdet, hvor utstillere viser fartøy og andre flytende konstruksjoner i sitt rette element. Det finnes også fiskerirelaterte utstillere på deler av kaiområdet.

Det kan til slutt sies at moderne fiskerier i dag i aller høyeste grad er en kunnskapsindustri med svært avansert teknologi. Dette gjelder på alle områder, innen elektronikk, fartøydesign, redskapsutvikling, behandling om bord og på land, og i foredling og produksjon av merverdiprodukter. Det aller siste innen teknologi til fiskerinæringen blir presentert på Nor-Fishing.