Det eneste unntaket fra en beskjeden uke var leveranser av taskekrabbe, der sesongsfisket pågår kystnært fra Nordland til Nordmøre akkurat nå.

Dårlig vær og utfordrende reguleringer ga en laber fangstuke

Dårlig vær, i kombinasjon med utfordrende kvote- og bifangstreguleringer for kystflåten, førte til reduserte leveranser og beskjedne mengder av villfanget fisk og skalldyr forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Det er Norges Råfisklag som melder om en litt laber fangstuke. Også havfiskeflåtens leveranser av ombord-fryst fisk og skalldyr var færre enn uka før, og mesteparten av det som ble solgt var sjøfryst dypvannsreke.

Råfisklagets omsetning i uke 38 er på 141 millioner kroner (foreløpig tall), som er opp fra 134 millioner kroner uka før. I tallet for uke 38 inngår 16 millioner kroner etter landinger fra utenlandske båter. Omsetningen for norske båter utgjorde dermed 125 millioner kroner, fordelt med 74 millioner på fersk og 50 millioner på fryst råstoff.

Sammenlignet med 2023 og tilsvarende uke 38 i fjor, var omsetningen 270 millioner kroner. Av dette var 48 millioner kroner etter landinger fra utenlandske båter. Omsetningen for norske båter på 222 millioner kroner var fordelt med 67 på fersk og 155 på fryst råstoff.