Husøydagan 2024

Topptungt panel på Husøya

Et topptungt panel av politikere og ledere stiller under fiskeripolitisk debatt på Husøya kommende helg. Sjømatindustrien står i sentrum for debatten.

Denne uka samles næringsliv, organisasjoner, virkemiddelapparatet og politiske aktører på Husøy i Senja i anledning Husøydagan 2024. Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) deltar både fredag og lørdag.

Fiskeripolitisk debatt

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss

- Jeg har sett frem til Husøydagan siden jeg ble utnevnt som fiskeri- og havminister. Det blir gode diskusjoner, mye læring og ikke minst fine møter med lokalbefolkningen på Senja, sier Sivertsen Næss i en pressemelding.

Høydepunktet under Husøydagan er uten tvil den fiskeripolitiske debatten med deltakere både fra industrien og politikken. Årets debatt dreier seg om sjømatindustrien med tema Men hva skjer med industrien?

Topptung debatt

Det er et topptungt politisk panel som stiller til debatt, og i tillegg til fiskeri- og havministeren stiller stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp), Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Olve Grotle (Høyre) og Bengt Rune Strifeldt (FrP). De tre sistnevnte er fiskeripolitiske talsmenn i sine respektive partier.

Også industrien er representert med toppledere fra flere av landets ledende sjømatbedrifter. Deriblant Inger Marie Sperre, administrerende direktør i Brødrene Sperre AS, konsernsjef i Nergård AS, Tommy Torvanger, og administrerende direktør i Gunnar Klo AS, Arne Karlsen.

Fagseminar og næringsmøte

Fiskeri- og havministeren vil i tillegg møte Sjømatklyngen Senja. Hun vil blant annet orientere om næringsplan for norske havområder og andre relevante meldinger for sjømatnæringen.

Husøydagan starter for øvrig med et fagseminar der lokalt eierskap står på dagsorden. Her deltar blant annet Christian Chramer, administrerende direktør i Norges Sjømatråd, Kristin Wist, avdelingsdirektør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, og Dag Sletmo, seniorrådgiver i sjømatdivisjonen i DNB Bank.