Godfisk vil strekke seg langt for å få flest mulig til å følge rådene om å spise 300 til 450 gram fisk hver uke, hvorav minst 200 gram bør være fet fisk, som laks, ørret, makrell og sild.

Nye kostråd gir muligheter

Godfisk har en rekke spennende planer og aktiviteter i de neste månedene for å få folk til å spise mer fisk.

Publisert

- Vår viktigste jobb er å få flere nordmenn til å velge sjømat enda oftere. Derfor er vi glade for at myndighetene kom med en så tydelig anbefaling da de i midten av august presenterte sine nye kostråd. Helsedirektoratet ber oss spise mer fisk, bønner, linser, frukt, bær, fullkornsprodukter og grønnsaker, skriver Godfisk i et nyhetsbrev.

For Team Godfisk er anbefalingene fra myndighetene en vitamininnsprøyting, men gir samtidig en forpliktelse. De ønsker å strekke seg langt for å få flest mulig til å følge myndighetenes råd om å spise 300 til 450 gram fisk hver uke, hvorav minst 200 gram bør være fet fisk, som laks, ørret, makrell og sild.

Ett av grepene som kan bidra til det, er samarbeidet med superstjernen Erling Braut Haaland og det norske fotballandslaget på kvinne- og herresiden. De er store profiler og blir viktige virkemidler i kampen om å inspirere til økt sjømatkonsum.

- Haaland har allerede delt nyheten om samarbeidet med Godfisk og sin interesse for sjømat for sine 38,5 millioner følgere. I tillegg er vi godt i gang med en kampanje med landslagsspillerne Oscar Bobb, Alexander Sørloth, Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen, som forteller om sitt forhold til sjømat på godfisk.no