Støtten vil bidra til etableringen av nye hovedkvarter og produksjonsanlegg i Florø.

–Evoy fikk 16 millioner euro fra EUs innovasjonsfond

–Evoy er stolte og glade for å tildeles 16 millioner euro i støtte fra EUs innovasjonsfond. Denne støtten vil bidra til etableringen av et nytt hovedkvarter og produksjonsanlegg i Florø, og markerer et betydelig skritt i selskapets forpliktelse til å fremme elektrisk marine teknologi.

Publisert

Som en av åtte norske selskaper som mottar støtte, er Evoy godt posisjonert til å forbedre produksjonskapasiteten og innovasjonspotensialet sitt.

-Denne støtten bekrefter ikke bare tilliten til deres teknologi og forretningsmodell, men også evnen til å bedre kunne betjene kunder i den voksende sektoren for elektriske marineapplikasjoner. Leif Stavøstrand, administrerendedirektør i Evoy, uttaler:

 

-Vi er dypt beæret og takknemlige for å motta dette tilskuddet. Denne anerkjennelsen forsterker vår forpliktelse til å redusere maritim forurensning gjennom innovative elektriske motorsystemer og bringer oss ett skritt nærmere avkarbonisering av industrien. Vi retter en stor takk til alle våre partnere og interessenter som har støttet oss på denne reisen. Beate Therese Solheim-Grønnevik, CFO i Evoy, legger til:

 

-Vi ønsker å anerkjenne den verdifulle støtten fra Kinn kommune. Uten deres bistand ville dette ikke vært mulig. Det har også vært gode dialoger med flere grunneiere i Florø, men valg av tomt vil holdes hemmelig en stund. Vi vil også takke i Vest som har illustrert mulighetene vi står overfor og lokale entreprenører som har laget garantier til EU på at vi Florøværinger kan møte utfordringen med å bygge nytt hovedkvarter.

 

Det nye anlegget vil fokusere på produksjon av Evoy sine avanserte elektriske motorsystemer, designet for både kommersielle båter og fritidsbåter. Med effekt fra 120 til 400hestekrefter leverer disse systemene eksepsjonell ytelse samtidig som de minimerer miljøpåvirkningen. Støtten vil ikke bare dekke byggingen av fabrikken, men også gi ytterligere støtte for hvert system som selges, ettersom hvert salg bidrar til lavere globale CO2-utslipp.

 

–Gratulerer til alle selskapene som har mottatt støtte fra EUs innovasjonsfond!, sier klima-og miljøminister Tore O. Sandvik (Ap). For at Norge skal nå klimamålene og omstille seg til et lavutslippssamfunn i 2050, trenger vi mer fornybar kraft og utvikling av nye innovative teknologier og løsninger.

 

–Tildeling fra EUs innovasjonsfond gir viktig bidrag til selskaper som ønsker å bidra til utslippsreduksjon, og det er svært positivt at også norske bedrifter når frem i konkurransen om disse midlene, sier energiminister Terje Aasland