Miljøvennlig, resirkulerbar fiskekasse fra DS Smith.

Miljøvennlig og resirkulerbar fiskekasse

Kampen mot plast- og isopor-kasser fra sjømatindustrien som skyller opp langs kysten av utviklingsland er høyaktuell. Grensen er nådd, og det er helt uakseptabelt, skriver DS Smith i en pressemelding.

Publisert

SI tråd med dette lanserer DS Smith DryPack – en resirkulerbar fiskekasse i bølgepapp, der råvare-prosessen er en evighetsmaskin.

Bilder fra øya Koh Samui i Thailand florerer i sosiale medier, der enkelte havområder flommer over av plast- og isopor-emballasje. Kampen mot plastforurensning i utviklingsland og i sjømatindustrien er mer aktuell enn noen gang. Grensen er nådd og hastehandlings-programmer er høyt prioritert i miljø- og politiske forum.

Med endringskraft jobbes det globalt med å finne en løsning for å erstatte isopor-kassene med bedre alternativer som kan gjenbrukes, der hele verdikjeden medregnes – fra produksjon, via bruk, til gjenbruk og materialgjenvinning.

Prisvinnende fiskekasse i 30 år

DS Smith, som verdensledende leverandør av miljøsmarte emballasjeløsninger, vant allerede i 1994 en WorldStar for den unike emballasjen DryPack – en fiskekasse i bølgepapp. Den miljøvennlige, resirkulerbare fiskekassen har de nødvendige isolasjonsegenskapene som kreves for å lagre og transportere fersk fisk, og er fullstendig lekkasjesikker.

Større leveranser, mindre emballasje

DryPack er godkjent for luftfrakt av IATA. Den er plassbesparende, som flatpakket ved leveranse, i tillegg til å ta lite plass under transport og ved lagring. De pakkede boksene har også lavere høyde enn tradisjonelle EPS-bokser. Transport er som kjent dyrt, både for bedriften og for miljøet. Med DryPack er det mulig å levere mer fisk med mindre emballasje.Råvareprosessen, en evighetsmaskinDryPack er produsert av skogstrær og resirkulerte bokser.

Råvareprosessen er en evighetsmaskin

Når papirfiberen i bølgekassen ikke lenger kan brukes, går den tilbake til naturen og blir til skog igjen. Materialet inneholder mindre enn tre prosent plast, noe som betyr at det kan sorteres som papp, der plasten senere sorteres ut og resirkuleres.Fiskekassen DryPack er tilgjengelig i tre standardstørrelser med hvit eller brun inn- og utside, alle tilpasset paller for enklere transport. Dimensjonene kan også tilpasses. DryPack kan bestilles både håndreist og maskinreist.