I morgen blir det avholdt et digitalt dialogmøte om kongekrabbe.

Dialogmøte om kongekrabbe

Fiskeridirektoratet har invitert til dialogmøte om kongekrabbe i morgen. Dette er digitalt møte der en rekke viktige emner tas opp, blant annet når det gjelder bestandsutvikling og omsetningskrav.

Publisert

Direktoratet har oppfordret fiskere og andre som er involvert i fangst og omsetning av kongekrabbe til å delta. Møtet er et viktig ledd i forvaltningen av kongekrabbe i norske farvann, og det vil blant annet bli gitt introduksjoner til sentrale elementer om bestands- og markedssituasjonen, samt og erfaringer fra tidligere og årets fangst. Deltakerne får også anledning til å komme med spørsmål og innspill til arbeidet med reguleringer for neste år.

Norges Fiskarlag har sagt at de stiller med minst to av sine saksbehandlere i møtet, Trude Knutsen fra Norges Fiskarlag og Ida Sandvik fra Nord Fiskarlag. Også Fiskarlaget oppfordrer til synspunkt og innspill fra fiskere.

Programmet for møtet er: Bestandsutviklingen for kongekrabben ved Ann Merete Hjelset fra Havforskningsinstituttet, erfaringer fra fangsten i 2023, kongekrabben i markedet, kongekrabbe og omsetningskrav med presentasjon av ulike modeller for fordeling av den kvoteregulerte fangsten, og aktuelle problemstillinger for reguleringen i 2025, før møtet avsluttes med diskusjon og innspill fra deltakerne.