Tidenes rekordfangst for «Christian I Grotinum» - ellers dårlig på både tobis og kolmule
Det melder Norges Sildesalgslag i sin ukesrapport.
Det har vært en laber uke på tobis og kolmule. Mange kolmuletrålere har nå avsluttet sesongen.
Rekord for «Christian I Grotinum»
Det skriver Sildesalgslaget.
– Som ventet fikk vi en kolmule uke med et beskjedent kvantum, med 12 000 tonn i journalen. Kvantumet fordeler seg med tre fangster fra norske båter fra færøy-sonen, fire båter som har fisket langs «Kanten» i norsk sone.I tillegg har to færøyske båter bidratt med 5 400 tonn.
Av disse har båten «Christian I Grotinum» landet over 3 500 tonn.
– Dette er største kvantum landet i Norge av pelagisk fisk, bekrefter kommunikasjonssjef Roar Bjånesøy hos Sildesalgslaget overfor Kystmagasinet.
Fra båtene som har fisket i Nordsjøen så har de også fisket knappe 200 tonn øyepål og 150 tonn strømsild.
Forventer fortsatt lite kolmule
I kommende uker så forventes det beskjedne kvantum med kolmule. Båtene fra kolmuletrål gruppen har avsluttet fiske for denne sesongen, og fra båtene som fisker i Nordsjøen er det ytterst få i dette fiske. Dersom fisket i færøy-sonen fortsatt blir godt kan det komme færøyske båter også til Norge.
– Atter en uke med skuffende kvantum på tobis. Fra tre båter har vi bare 1 700 tonn innmeldt. Av dette kvantum har den danske båten «Themis» fisket 1 350 tonn fra dansk sektor i Nordsjøen.
Hoveddelen av den norske tobisflåten har lagt i land i uken grunnet det labre fiske og kuling i helgen.
Kan bli flere på tobisfisket
Flere båter har nå tatt løs mot tobisbankene, så vi krysser fingre for et sprekere fiskeri.
– Siden det ble så slakt fiskeri på tobisen så har et par båter fisket nordsjøsild. Og fra to båter har vi vel 1 100 tonn. Båtene melder om at silda står spredt og begge fangstene er tatt med trål.
Fangstene er tatt i området rundt Alle-banken, tett sør av N 60⁰. Silda har både vært liten og veldig mager, og er ikke egnet til konsum.
– Vi ser på de første fettanalysene at det har vært en kald vår med lite åte, der det måles veldig lavt fettinnhold. Dette i motsetning til i fjor i mai der silda var uvanlig fet og full av åte. Rett nok var den fangste lenger sør i området vest av Egersund, melder laget.