Carsoe har lansert en banebrytende automatisk rekepresse for å automatisere fylling av vertikale platefrysere.

Lanserer banebrytende automatisk rekepresse

Carsoe lanserer sin nyeste innovasjon, spesialdesignet for sjømatindustrien, en produktkompaktor/rekestapper. Dette tillegget til vertikaleplatefrysere vil forvandle hvordan reker komprimeres i vertikale platefryser, og bringe effektivitet, automatisering og kvalitet til brukernes operasjoner.

Publisert

Med dette systemet fjernes en tung og tidkrevende prosess, og vil gi bedre kvalitet på rekeblokkene. Med den automatiserte prosessen til rekestapperen, økes produktkvaliteten betydelig. Konsistensen i blokkenes kvalitet forbedres ytterligere av en justerbar trykkinnstilling som sikrer den nøyaktige mengden komprimering.

I den innledende komprimeringen blir rekene komprimert og etterlater rom for et tillegg av flere reker på toppen. En andre pressing utføres deretter for å oppnå en fullstendig komprimert blokk og da blir det en konstant vekt på alle blokker.

Introduksjonen av rekestapperen vil transformere arbeidsområdet om bord til det bedre. Manuell pressing av rekeblokker, tidligere utført med håndholdte enheter og betydelig fysisk innsats, belastet operatørene betydelig.

Med den nye rekestapperen vil arbeidsmiljøet se store forbedringer. Automatiseringen av rekepressingen reduserer fysisk slitasje på ansatte. Dette forbedrer ikke bare arbeidsforholdene, men også omfordeler personell mer effektivt.

Per i dag brukes det som oftest to operatører til å fylle frysere med automatisering så kan en operatør ta seg av hele prosessen. Arbeiderne kan nå fokusere på andre oppgaver som å fylle og forberede påfølgende frysere, noe som muliggjør en jevn, uavbrutt produksjonsprosess.

Denne effektivitetsøkningen øker ikke bare produktiviteten, men forbedrer også arbeidsmiljøet betydelig. Carsoe deltar på Nor-Fishing messen, Hall D - stand 355, hvor du kan høre mye mer om den nye Rekestapperen.