AquaShip / Interships nye brønnbåt, som skal utrustes med Brunvoll-utstyr.

Stor brønnbåtkontrakt for Brunvoll

Brunvoll deler nyheten om nok en kontrakt med AquaShip / Intership for levering av en omfattende kombinasjon av fremdrift, thrustere, og dynamisk posisjoneringssystem (DP) for deres nye brønnbåt.

Publisert

 Valget av løsninger eksemplifiserer Brunvoll og AquaShip / Intership sitt felles engasjement for innovasjon og kvalitet innen maritim teknologi. 

Kontrakten inkluderer levering av Brunvolls toppmoderne fremdriftssystem, som er kjent for sin pålitelighet og effektivitet. Dette systemet vil sikre at brønnbåten opererer effektivt under ulike og krevende forhold. I tillegg vil Brunvoll levere et sett med fire thrustere for å sikre fartøyets manøvrerbarhet og posisjoneringsevne. BruCon fremdrifts- og thrusterkontrollsystem (PTC) gir sømløs integrasjon og kontroll for fremdrift og thrustere, og legger til rette for optimal fartøysytelse. 

En sentral del av denne kontrakten er levering av Brunvolls avanserte dynamiske posisjoneringssystem (DP). Dette systemet vil sikre presis og stabil posisjonering av brønnbåten, og bistå i komplekse operasjoner ved fiskeoppdrettsanlegg. BruCon DP-systemet integrerer de nyeste teknologiske fremskrittene innen fagfeltet, gir robust ytelse og sikkerhetsfunksjoner som støtter de strenge kravene til moderne industrielt havbruk. 

- Vi er glade for å igjen samarbeide med AquaShip / Intership på dette prosjektet. Vårt team er forpliktet til å levere en løsning som ikke bare oppfyller, men overgår de operative kravene til den nye brønnbåten. Denne kontrakten understreker Brunvolls posisjon som en leder innen maritime fremdrifts-, manøvrerings- og posisjoneringsløsninger, sier Vidar Liaskar, VP Salg i Brunvoll AS. 

Designer er Salt Ship Design, lokalisert i Norge, og konstruksjonen vil foregå ved Zamakona Shipyards i Spania. Fartøyet er utstyrt med et omfattende batterihybrid kraftsystem og et reversert osmose-system (RO) for ferskvannsproduksjon. AquaShip / Intership er kjent for å bruke ferskvannsbehandling mot lus og amøbegjellesykdom (AGD). Totalt har AquaShip / Intership 38 fartøy i drift og 4 fartøy under bygging. 

Brunvolls dynamiske posisjoneringssystem, som kan konfigureres til hvert enkelt fartøy.