Skipsrevyen

Går mot nok et rekordår for Bømlo Skipsservice

Bømlo Skipsservice har de siste to årene investert mer enn 170 millioner kroner. Det betaler seg i 2024.

Publisert

– Vi la en langsiktig plan for verftet og har fått topp moderne fasiliteter og blitt et anerkjent verft, noe som har bidratt til økt kundegruppe, sier daglig leder Sveinung Vestbø til Skipsrevyen.

I 2023 satte selskapet omsetningsrekord med 139 millioner kroner. Likevel endte resultatet negativt. Det var som forventet med tanke på de store investeringene. 

– Selv med negativt resultat i 2023 styrket Bømlo Skipsservice egenkapitalen med ca. 13 millioner som også bekrefter at vi har en langsiktig plan for verftet, sier Vestbø.

Administrerende direktør og daglig leder Sveinung Vestbø.

Nå sikter selskapet mot 200 millioner i omsetning i 2024, og fjorårets omsetning ble passert allerede i juli. 

– Prognosene for resten av året tilsier at vi i 2024 kan klare å passere 200 millioner i omsetning med positivt resultat. Å øke omsetningen med over 60 mill. i forhold til 2023 tilsier at investeringen vi har gjort på verftet har blitt godt mottatt hos kundene og at våre medarbeidere gjør et svært godt og effektivt arbeid på prosjektene. Fornøyde kunder er vår kvalitetssikring på våre tjenester.

Fra september kan Bømlo Skipsservice ta fartøy opp til 180 tonn med total bredde opp til 12–13 meter bredde i deres oppvarmede hall for service og vedlikehold. Frem til nå har maks bredde vært begrenset opp til 9,5 meter.