![BÅTSFJORD: Lerøy Norway Seafoods åpnet nylig sitt nye og moderne filetanlegg i Båtsfjord. Her er fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss sammen med daglig leder Børge Soleng i Lerøy Norway Seafoods.](https://image.kystmagasinet.no/1787446.jpg?imageId=1787446&width=960&height=548&format=jpg)
Lerøys nye storsatsing i Båtsfjord
Lerøy Norway Seafoods har åpnet sitt nye og moderne filetanlegg i Båtsfjord. Det skal kunne produsere 9000 tonn fiskefilet årlig, og sikre helårig drift ved anlegget.
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) stod nylig for den offisielle åpningen av Lerøys Norway Seafoods nye fabrikk i Båtsfjord.
- Regjeringa ønsker at mer av fisken skal bearbeides her i Norge. Det at Lerøy investerer så mye i filetfabrikken er veldig spennende. Det bidrar til optimisme og ny giv i Båtsfjord. Nå som kvotemeldingen er vedtatt på Stortinget, har vi et godt grunnlag for å jobbe videre. Det vi ønsker er å få i gang en bredere diskusjon om rammevilkårene for sjømatindustrien. Og da tenker jeg ikke bare på den tradisjonelle hvitfiskindustrien, men på hele sjømatindustrien, sa Næss i sin åpningstale.
![Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) stod for den offisielle åpningen av fabrikken.](https://image.kystmagasinet.no/1787454.jpg?imageId=1787454&width=960&height=548&format=jpg)
Investert 220 millioner
Lerøy Norway Seafood har investert 220 millioner kroner i det nye anlegget i Båtsfjord. Om lag en tredjedel har gått til rehabilitering av det gamle bygget, som ble bygd i 1977. Resterende midler har gått til et av Norges mest moderne fileteringsanlegg.
Fabrikken har en kapasitet på 9000 tonn i året ved full produksjon, og representerer den største industrisatsingen i Båtsfjord på mange år.
- Dette må være den største industriinvesteringen i fiskerihovedstaden i manns minne. Investeringen gir oss muligheten til å øke konkurranseevnen, effektivisere produksjonen og sikre de 120 arbeidsplassene ved fabrikken, sier Børge Soleng, daglig leder i Lerøy Norway Seafoods i en pressemelding.
Sikrer helårig produksjon
Det er gjort store oppgraderinger i både fabrikk og utstyr. Totalt 1600 kvadratmeter bygningsmasse er rehabilitert, og produksjonsutstyret er byttet ut med ny teknologi. Investeringen sikrer at filetproduksjon utføres på en mer lønnsom og effektiv måte.
![Daglig leder i Lerøy Norway Seafoods, Børge Soleng, forteller om produksjonen ved anlegget.](https://image.kystmagasinet.no/1787465.jpg?imageId=1787465&width=960&height=548&format=jpg)
- Oppgraderingen er et viktig skritt for å styrke vår virksomhet i regionen og motvirke den utviklingen vi ser med nedleggelser og økt fraflytting. Vårt mål er å skape mer bearbeiding og sikre helårige arbeidsplasser i Båtsfjord.
Lerøy
Norway Seafoods skriver i en pressemelding at det er kvotegrunnlaget på sjøen
som gjør denne satsingen mulig, og forutsigbare politiske rammevilkår er
avgjørende for at de skal fortsette denne satsingen.