NYBYGG:

HMT Thor er levert fra verftet

Salthammer Båtbyggeri har overlevert en spesialdesignet frakte- og anleggsbåt til selskap på Helgeland.

I midten av september overleverte Salthammer Båtbyggeri en spesialdesignet frakt- og arbeidsbåt til rederiet Hansen Maskin & Transport AS i Glomfjord.

Fartøyet, som har fått navnet «HMT Thor», er det første som verftet leverer til rederiet, og det første prosjektet basert på Tomra Engineering AS sitt nyutviklede design – BobCat 26. Dette designet er utviklet og utarbeidet i tett samarbeid mellom designer og kunde, slik at det oppfyller kundens behov på best mulig måte.

«HMT Thor» har en lengde på 26,1 meter og bredde på 15 meter. Båten har stort bruksområde, med stor lastekapasitet, stor dekksplass og med mulighet fror store krankapasiteter. Designet kan tilpasses de fleste oppgaver innen frakt og flytende anleggsvirksomhet, både innen akvakultur og anleggsbransjen.

- Prosjektet viser hva en kan få til med godt samarbeid mellom rederi, designer og byggeverft. Prosjektet har utviklet seg løpende underveis med innspill og utvikling av muligheter som har blitt omformet, tilpasset og integrert i prosjektet, sier Lasse Stokkeland, daglig leder hos Salthammer Båtbyggeri AS i en felles pressemelding fra verft og rederi. Han legger til at dette er et helnorsk produkt, hvor alt er bygget ved verftet – inkludert skroget.

- Det har vært en sann glede å samarbeide med Leif Martin (les daglig leder i Hansen Maskin & Transport AS) om prosjektet, som har utviklet seg mye siden vårt første møte. Det har vært både utfordrende og ikke minst utrolig spennende å samarbeide om løsninger og behov som har vært med på å løfte frem dette unike prosjektet, uttaler Knut Eivind Berås, prosjektleder ved verftet.

Daglig leder hos rederiet, Leif Martin Hansen, sier i pressemeldingen at de kunne ikke vært mer fornøyd med design, byggeprosessen og båten de har fått overlevert, og både verftet og Tomra Engineering har levd opp til deres forventninger.

- Da valget falt på Salthammer var det fordi vi trodde at her kunne vi få til et samarbeid med både verft og designer om å utvikle fartøyet som er overlevert, sier Hansen, som ved overleveringen gledet seg til å ta fartøyet i bruk. Selskapet etablerte han i 2010, men han har siden 1990 drevet med entreprenørtjenester innen mange fagfelt.

Fra cirka 2000 startet de opp den maritime satsingen med lektere, og tilbyr i dag maritime entreprenørtjenester som transport, rør- og kabellegging, undervannsarbeid, sprengning, ROV-tjenester og kai-bygging.

- Vår virksomhet driver innenfor bygg og anlegg både på land og til havs, der den maritime delen har økt mest de siste årene. Vi har over tid sett behovet for å øke kapasiteten vår. I dag har vi en anleggsferge og 3 lektere. Jeg har gått med tanker om nybygg i flere år, og var ganske bestemt på hvordan fartøyet skulle utformes, forteller han.