Erlend Stokke er nettopp ferdig med læretiden sin om bord i Sille Marie.

Fikk prisen "Årets unge fisker" i Agder

Erlend Stokke (20) fra Søgne fikk lørdag prisen «Årets unge fisker» i Agder. Han ble under prisutdelingen omtalt som en spesielt dyktig lærling.

Publisert

Prisutdelingen til «Årets unge fisker» har blitt en tradisjon på Skalldyrfestivalen i Mandal. Prisen ble lørdag delt ut i etterkant av VM i Rekepilling i Sørlandsbyen. Det var nestleder i styret i Sør-Norges Fiskarlag, Lennart Danielsen, som sammen med ordfører i Lindesnes, Alf Erik Andersen delte ut prisen.

Kriteriene for nominasjon til den flotte prisen er:

· Yrkesfiskere i alderen opp til 35 år som er bosatt i Agderfylkene kan tildeles prisen når de:

· Har satset i fiskeriene og skaper verdier for sitt nærmiljø

· Leverer særdeles gode råvarer og viser engasjement for råstoffkvalitet

· Formidler hverdagslivet til en yrkesfisker på en god måte i sosiale medier o.l.

· Har vist engasjement for fiskeriets framtid i Sør-Norge

Juryen består av Skalldyrfestivalen, Fiskehav og Sør-Norges Fiskarlag og i sin begrunnelse sa juryen følgende:

«Vinneren har nettopp fullført læretiden sin, og har vist seg som en spesielt dyktig lærling, med en helt spesiell flid og innsats ombord.

Igjennom sin innsats er han blitt faglig spesielt sterk i alle disipliner, og viser et helt spesielt engasjement for faget, båtene, fiskeriene og arbeidsmiljøet ombord, og har markert seg som en virkelig spesiell ung mann.

Noen hevder han er født i feil århundre, for på fritiden er han sjektefisker fra uthavnen i Ny-Hellesund og lager sine egne redskaper/teiner/ruser i bua der ute, og fra produksjonen deles villig bilder og filmer med omverden.

Den nominerte har gått i lære på en stor og moderne pelagisk tråler som heter «Sille Marie», men i all sin ledige tid er det tradisjonelle kystfiskeriet som opptar han, med stadige kløktige modifikasjoner og justeringer på fiskebåten sin, en godt utstyrt eldre tresjekte, på 24 fot. Årets vinner kommer fra Søgne, og heter Erlend Stokke. En særdeles verdig vinner av prisen årets unge fisker for 2024.»