Figur 1. Sølvtrans’ nye brønnbåter, designet og bygget av Aas Mek.

Fartøy nummer 21 og 22 til samme reder og verft for Brunvoll

Dette markerer fartøy nummer 21 og 22 hvor Brunvoll, Sølvtrans, og Aas Mekaniske Verksted samarbeider om brønnbåter. De nye fartøyene vil bli utstyrt med komplette fremdrifts- og manøvreringssystemer fra Brunvoll.

Publisert

Fremdrifts- og manøvreringssystemene for skipene består av tre tunnelthrustere, hovedpropulsjon bestående av en propell med kontrollerbar pitch og reduksjonsgir, Brunvoll’s Propulsion and Thruster Control-system (BruCon PTC), samt Brunvoll’s egne frekvensomformere.

Sølvtrans har verdens største flåte av brønnbåter og har vært en pioner i bransjen siden selskapet ble etablert i 1986. I dag har Sølvtrans over 700 ansatte og opererer en flåte på 42 skip verden over, hovedsakelig i Norge, Island, Canada, Tasmania og Storbritannia.

Disse brønnbåtene er spesielt utviklet for å frakte smolt av laks eller ørret til de flytende oppdrettsanleggene for deres første utsett i sjøen. Smolten er skjøre og må håndteres forsiktig. Skipene vil ha AAS 3002-design, med en lengde på 70 meter og en lastekapasitet på 2580 dødvekttonn.

Aas Mek. Verksted AS er det nærmeste verftet til Brunvoll, med kun 8 nautiske mil fra dør til dør. De siste 17 årene har Brunvoll levert fremdrifts- og manøvreringssystemer til 20 skip for Sølvtrans AS ved Aas Mek.

Frode Johan Aas, administrerende direktør ved Aas Mek. Verksted, om hvorfor de valgte Brunvoll og fremtiden:

- Vi tror Sølvtrans valgte oss basert på kvalitet, og det er av samme grunn at vi valgte Brunvoll. Vi verdsetter ikke bare kvaliteten på produktene Brunvoll leverer, men også støtten og dokumentasjonen som gis for å designe og bygge skipet. Frustrasjonen rundt den norske regjeringens lakseskatt har begynt å avta. Vi er endelig i gang med å bygge brønnbåter igjen, og vi tror fremtiden for Aas ser lovende ut.

Brunvoll har utviklet seg mye de siste par tiårene, og en viktig faktor i denne reisen har vært tilbakevendende kunder. Med en imponerende liste på 21 skip er det unødvendig å si at Aas og Sølvtrans er viktige partnere for Brunvoll. En fullstendig referanseliste over alle skipene bygget ved Aas med Brunvoll-utstyr for Sølvtrans kan finnes på slutten av denne pressemeldingen.