Glimt fra PolarExpo 2022.

Snart åpner Grønlands største fiskerimesse

Årets største grønlandske event for alle som er interessert i jakt og fiske, PolarExpo - Fishing & Hunting, åpner dørene i Ilulissat den 8.-10. oktober 2024.

Publisert

To containere fulle av interiør, utstyr og verktøy er akkurat nå på vei over det nordlige Atlanterhavet fra Aalborg mot Grønland. I år arrangerer Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) igjen den godt besøkte jakt- og fiskemessen PolarExpo - Fishing & Hunting.

- Det er en lang og stolt tradisjon at vi i AKKC arrangerer og holder messe i Grønland. Og det er alltid en spesiell forventningsfull stemning i huset når forberedelsene starter. PolarExpo er noe spesielt for oss. I tillegg er fiskemesser etter hvert blitt en spesialitet for oss, siden vi også holder næringsfiskemessen DanFish International i AKKC annethvert år, forteller direktør i AKKC, Nicolaj Holm, i en pressemelding.

PolarExpo holdes annethvert år og er Grønlands største arrangement for interessenter innen jakt og fiske, og ambisjonen med messen er å presentere det nyeste utstyret, metodene og trendene, både på messestandene og i faglige workshops og foredrag.

Arrangørene forventer opptil 2.000 besøkende, og på deltakerlisten, som vanligvis er fylt til bristepunktet, teller i år en spesiell gjest;

- Siden fiskeri er Grønlands viktigste næring, er det naturlig for meg å delta på PolarExpo for å møte lokale og utenlandske fiskere og aktører innen fiskeri, sier Grønlands minister for fiskeri og fangst, Kim Kielsen.

Fra Sisimiut til Ilulissat

Dette er niende gang AKKC arrangerer messe i Grønland, og gjennom årene har messen utviklet seg, både innholdsmessig og geografisk. Mens den i sine tidlige år utelukkende handlet om utstyr til næringsfiskeri, legger messen i dag også vekt på jakt, som er viktig for mange i Grønland. På samme måte har messen også flyttet seg geografisk fra Sisimiut til Ilulissat.

- Jeg er glad for at PolarExpo fortsetter sin messe i Grønland, ettersom den har stor betydning for fiskerne og fiskerinæringen her i landet, hvor fiskerne kan komme hit og se de nyeste fiskeredskaper og utstyr, og få utvekslet ord med leverandører av varene. PolarExpo er møtestedet for fiskeriet i Grønland. Jeg håper at PolarExpo vil fortsette sitt engasjement i Grønland i mange år fremover, sier Kim Kielsen.

PolarExpo er i år arrangert i samarbeid mellom AKKC, Avannaata Kommunia, KNAPK og QAK. Programmet inkluderer blant annet omtrent 50 utstillere fra både Grønland, Island, Færøyene og Danmark, samt et foredrag om Kangia av PhD, Sascha Schiøtt, presentasjoner om et nytt lønnssystem for fiskere og mange andre arrangementer.

PolarExpo Fishing & Hunting 2024 holdes 8. 9. og 10. oktober 2024 av Aalborg Kongres & Kultur Center i samarbeid med Avannaata Kommunia, KNAPK og QAK i Ilulissat Hallen. Messens åpningstider er fra klokken 10-17 alle dager.