Prinsessen valgte seg lysing til 18-årsdagen
Norges tronarving, Prinsesse Ingrid Alexandra, velger lysing på menyen under hennes bursdagsfeiring.
Den 21. januar fylte Prinsesse Ingrid Alexandra 18 år, men grunnet pandemien var det ikke mulig å gjennomføre feiringen før nå.
Prinsessen er en miljøbevisst ung dame. Det viser hennes valg av meny under feiring av 18 årsdagen, som pågår i disse dager.
Prinsessen har et ønske om å spise mindre kjøtt, noe også menyen bærer preg av. Hun har valgt seg en kjøttfri aften, med bakt purreløk, lysing og bringebærsorbet.
Lysingen er ikke et vanlig syn på middagsbordene rundt i de tusen hjem. Og valget av nettopp denne fisken, som hovedrett under en kongelig feiring, kan for de fleste virke litt rart.
Kystmagasinet synes valget til prinsessen er meget fornuftig og bra. Den er en meget god matfisk, og sjømatnæringen vil ganske sikkert juble for prinsessens menyvalg. Ikke bare for valget av lysing - men også for at hun velger fisk, og ikke kjøtt.
Det er et viktig signal for fiskerinæringen at hun av hensyn til miljøet velger bort kjøtt til fordel for fisk.